Ga naar hoofdinhoud
Naar zee

Het eerste leerjaar op stap naar zee!

Aan de zee Naar zee
Het eerste leerjaar op stap naar zee!

Vorige week vertrok het eerste leerjaar op stap naar zee. Donderdag kwamen ze allemaal enthousiast aan op het station van Dendermonde, klaar om op avontuur te gaan. Eerst stapten ze over in Gent en daarna was het in volle vaart richting Oostende. Ze begonnen de dag met een lekkere koek aan het Stationsplein en hadden hun eerste ontmoeting met Albo de vogel. Albo de vogel gaf hun gedurende de twee dagen opdrachtjes die ze goed moesten vervullen. Hun allereerste belangrijke opdracht was de eitjes van Albo veilig naar het hotel meenemen. Op weg naar het hotel hadden ze nog een leuke fotozoektocht van de bekendste bezienswaardigheden in Oostende.

Na al dat wandelen, was het tijd voor een lunch op de dijk. Daar zijn ze ook een straatmuzikant tegengekomen die vrolijke vrienden voor hun wou zingen, hoe tof was dat! Onderweg naar het strand kwamen ze ook een dier tegen... Rarara, welk dier zou het zijn? Hint: tussen de foto's kan je het spotten. Verder gingen ze nog spelen op het strand en daarna richting het hotel. In het hotel pakten ze allemaal hun koffertje uit en mochten ze aanschuiven aan het lekkere buffet.

Na dat de buikjes vol zaten, gingen ze nog even schelpjes zoeken en een plonsje nemen in het zwembad. En toen was het tijd voor bed. Het was een lange dag en ze waren meteen in dromenland. De dag erna genoten de vrienden van een lekker ontbijt en gingen ze naar de binnenspeeltuin. Na goed gespeeld te hebben, namen ze de tram richting het station. Op de trein hebben ze nog garnaaltjes gepeld die ze in de terugkomst hebben gekocht aan de zee. En dan was het home sweet home. En nog veel navertellen thuis over de leuke momenten en avonturen aan zee natuurlijk!