Ga naar hoofdinhoud
Decor Sint

Hij komt, hij komt...

Hij komt, hij komt, ... Die lieve goede Sint.

Vorige week begonnen er bij vele kinderen al wat kriebels op te komen voor de komst van de Sint. In de klassen werd er al volop rond het thema gewerkt en uitgekeken.

Het begon bij onze kleinste vrienden: waarneming over de kleren van Sint en piet, leren een handje geven aan de Sint, bakpiet kwam speculaas bakken en lekkere proefactiviteiten ontdekken. In de 2de kleuterklas werd er volop geoefend met de ritmestokjes op muziek en dit hebben ze ook kunnen tonen bij de Sint. Bij onze oudste kleuters kwamen stappenplannen vooral aan bod. Met clics werden de mooiste bouwwerken nagemaakt.

In de onderbouw hebben ze een échte pietcasso geknutseld en splitsingen gedaan met letterkoekjes. Wat leuk! Het hoekenwerk werd ook rond de Sint verwerkt. Hier ontdekten ze de meter maar met de staf van de Sint en deden ze toneellezen met verhalen van Sint en piet.

Verder kwam de Sint ook aan bod in de turnlessen. Er werd een leuk parcours opgesteld waarbij ze op het paard van de sint konden rijden, pakjes in de juiste schoorsteen werpen, over daken lopen en door de schoorsteen kruipen.

Als kers op de taart kwam vrijdag de Sint een bezoek brengen op onze school. En wat voor een bezoek! We kregen een échte Sintshow met alles erop en eraan. Van peuter tot het 6de leerjaar zagen we allemaal glunderende gezichtjes. De Sint kwam natuurlijk ook niet alleen en had zijn twee gekke roetpieten mee.

Op het einde kwamen we ook te weten wat voor leuke cadeaus ze mee brachten voor ons. In de kleuterschool had de Sint twee spiksplinternieuwe speeltuigen klaargezet op onze speelplaats. Wauw! In de lagere school kregen ze allemaal grote gezelschapsspelletjes om de speelkoffers uit te breiden. Veel speelplezier verzekerd op de speelplaats!


Thema Sint in de klassen